Procese colective

Procese colective

Asociația Parakletos a finalizat în 2022 cu succes unul dintre cele mai grele, îndelungate și notorii dintre procesele colective: procesul declanșat de Raiffeisen Bank contra Asociației Naționale Pentru Protecția Consumatorilor, pentru anularea ordinului de încetare practicilor sale comerciale incorecte.
În calitate de intervenient în interesul Asociației Naționale Pentru Protecția Consumatorilor, Asociația Parakletos de protecție a consumatorilor a contribuit decisiv la succesul consumatorilor contra băncii.

De-a lungul timpului Parakletos a adus plusvaloare în procesele colective contra comercianților, declanșate atât în temeiul legii clauzelor abuzive, cât și în temeiul legii practicilor comerciale incorecte.

Pe modelul procesului colectiv din 2017 câștigat de ANPC și Parakletos împotriva OTP BANK s-au formulat ulterior și au fost câștigate nenumărate procese, atât contra băncilor, cât și contra asigurătorilor, contra companiilor de utilități publice sau contra furnizorilor de telefonie sau tv prin cablu.

Spune și altora

Categorii de proiecte
Spune și altora